“Laptop saya makin rosak lepas hantar untuk repair!”

Paling teruk kedai tu tak nak bertanggungjawab! Melayang duit beribu Ringgit kena beli laptop baru.

Sebelum anda hantar laptop untuk repair...

tanya 5 soalan ini untuk elakkan diri anda dari tertipu, terpaksa bayar mahal, lambat siap dan risiko laptop makin jahanam

Sebelum tu, laptop anda sekarang lembap & slow tak?

Dapatkan 9 Langkah Lajukan Laptop DIY Dengan Mudah & Pantas. Isi Nama & Email Anda di Bawah.
1 / 5
Star Rating di Facebook
100000
Followers FR Di Facebook
1000
Review Pelanggan
Saya juga pengguna tegar laptop seperti anda. Pergi ke mana-mana mesti bawa laptop.

Sebab semua kerja saya ada dalam laptop. Sekarang saya guna Lenovo Thinkpad X240.

Sebelum ini saya ada 2 biji laptop yang dah rosak.

Laptop pertama rosak sebab saya salah pilih kedai laptop. Dan terpaksalah saya beli laptop baru sebab mereka tak nak mengaku itu salah mereka.

Lepas beberapa tahun guna, pun rosak jugak sebab saya tak pernah servis. Masa tu saya ‘noob’ lagi pasal laptop. Ingatkan kereta je kena hantar servis. Rupanya laptop pun sama.

Saya tak anda jadi macam saya. Duit melayang sebab terpaksa beli laptop baru.

Paling tak best bila banyak kerja penting saya tak boleh buat. Semua benda jadi delay. Bila nak submit projek, terpaksa bagi alasan macam-macam.

Memang serabut masa tu. Nak beli laptop baru pun ambil masa juga untuk kumpul duit. Harga bukan murah.

Nasib baik semua data dalam hard disk masih ok. Saya beli casing hard disk, jadikan sebagai external hard disk dan pinjam laptop pejabat untuk buat kerja.

Saya tak nak anda tak lalui pengalaman buruk macam saya sampai terpaksa keluar duit beribu beli laptop baru, kerja delay, boss pun sikit lagi nak meletup.

Jadi, saya akan tunjukkan kepada anda 5 perkara penting yang patut anda pertimbangkan sebelum hantar laptop untuk repair supaya laptop anda selamat.

Dan paling penting laptop kesayangan anda kembali beraksi seperti biasa tanpa ada masalah yang buatkan anda pening kepala.

5 MASALAH yang biasa kedai laptop buat yang wajib anda tahu

Kena tipu: rosak lain tapi lepas mereka ‘cek’ rosak benda lain yang lebih mahal

Benda ni biasa berlaku lebih-lebih lagi kalau anda orang baru kat kedai tu. Kalau tak ada basic knowledge pasal laptop, memang mudah kena kelentong.

Untuk elak benda ni jadi, tanya dulu mereka yang pakar pasal laptop. Paling mudah guna pakcik Google atau Youtube.

Jadi anda ada pengetahuan asas tentang laptop. Contoh, kalau laptop tiba-tiba shutdown, anda dah tahu apa puncanya.

Tak ada lah anda terpaksa bayar lebih sebab mereka suka-suka ganti spare part @ repair benda yang tak rosak pun. Jimat duit.

Lambat siap: janji siap 1 hari tapi dah seminggu langsung tak call

Benda yang lebih teruk ialah lepas dah seminggu langsung tak ada update, bila kita call baru mereka inform spare part tak ada. Laptop belum siap. Geram tak?

Untuk elakkan perkara ini berlaku, perhatikan sama ada mereka ada staff terlatih untuk buat kerja dengan cermat tapi pantas. Boleh lihat review di page mereka.

Dan dengan adanya flow kerja yang teratur, tak ada lah mereka terlepas pandang untuk update customer yang sedang tertunggu-tunggu.

Bila laptop siap on time seperti yang dijanjikan, anda boleh teruskan kerja yang tertangguh. Lagi cepat siap, lagi cepat anda boleh sambung kerja.

Harga repair beratus ringgit. Tak sampai beberapa hari rosak balik @ masalah sama jadi balik

Masalah ini boleh berlaku kalau mereka tidak expert untuk detect problem sebenar laptop. Sepatutnya repair A tapi mereka tukar B. Ataupun laptop dah terlalu lama, memang tak boleh repair.

Biasanya mereka tak nak bertanggungjawab. Sebab kos spare part dah keluar.

Lagi pun tak kan nak mengaku itu salah mereka. Paling senang mereka cakap rosak benda lain dan anda kena tambah duit untuk repair.

Dapatkan kepastian apakah penyelesaian yang mereka offer jika berlaku kerosakan yang sama. Jangan biarkan anda yang tanggung rugi.

Laptop mengalami kerosakan lain selepas dibaiki. Masalah laptop makin bertambah

Antara masalah yang sering berlaku ialah ada button keyboard yang tak boleh tekan.

Ataupun lepas repair motherboard, laptop tak detect bateri. Terpaksa guna adapter sepanjang masa. Dan lain-lain masalah yang mungkin timbul.

Anda sendiri kena alert condition laptop anda sebelum hantar untuk repair. Untuk lebih selamat, pastikan mereka buat full inspection secara face to face untuk mengelakkan penipuan.

Perkara ini jarang berlaku tapi sangat penting untuk elakkan diri anda dari rugi duit beratus ringgit sebab terpaksa tanggung kesilapan orang lain.

Ada kos tersembunyi, quotation tak dapat on the spot dan bayar lebih dari harga yang dipersetujui

Technician yang terlatih dan berpengalaman boleh detect masalah laptop dengan beberapa langkah.

Jika tak, mereka akan bagi alasan suruh tinggal dulu untuk inspection. Jadi timbul isu ada kos tersembunyi yang mereka cas kepada customer.

Paling teruk bila mereka tak beritahu masalah sebenar laptop, mereka simpan sampai seminggu then baru nak beritahu yang laptop tak boleh repair.

Yang terbaik ialah, sebaik sahaja anda hantar laptop untuk repair, mereka terus berikan harga @ quotation mengikut kerosakan laptop. Tak ada lah anda terpaksa bayar lebih sebab ada hidden cost.

4 masalah lain yang mungkin Berlaku

Hasil kerja kurang memuaskan, tidak cermat

Pasti anda tak suka laptop kesayangan anda tak dijaga dengan elok dengan condition laptop yang tak sempurna. Maksud saya seperti skru hilang, casing body tak rapat dan loose etc.

Kedai laptop jauh dari rumah

Bukan semua orang ada masa nak datang sendiri ke kedai dan hantar laptop mereka. Kerja ikut office hour, petang pulak traffic jam. Lagi pun terkejar-kejar nak ambil anak sekolah.

Respon @ reply whatsapp lambat

Bila laptop rosak, kita nak kan penyelesaian yang cepat. Tak nak buang masa. Lagi cepat mereka respon call / whatsapp, itu menunjukkan mereka bersungguh nak bantu anda.

Data @ file dalam laptop hilang

Backup dulu semua file dalam external hard disk sebelum hantar laptop untuk repair. Ini sebagai persediaan awal in case kalau apa-apa terjadi.

Disebabkan 5 masalah utama di atas dan pengalaman buruk saya sendiri, saya sangat faham kerisauan anda. Susah nak cari kedai laptop yang boleh dipercayai.

Tak kan nak bagi laptop yang kita sayang kepada mereka yang tak expert. Kan?

Technician FR berpengalaman luas dalam bidang repair dan servis laptop. Kami yakin dapat berikan servis terbaik untuk semua pelanggan FR.

Walaupun begitu, kami tetap berikan anda JAMINAN untuk melindungi hak anda sepenuhnya.

Refund & No Question Asked Policy

Supaya anda tak perlu risau, duit anda selamat dan tiada risiko di pihak anda.

FR akan pulangkan 100% duit anda kalau masalah sama berulang ATAU laptop anda kami tak boleh repair.

Kami dah selesaikan beribu-ribu masalah laptop. Ada 2 sahaja kemungkinan. Sama ada laptop anda elok semula 100% atau kami pulangkan semua duit anda tanpa banyak soal. 100% risk free.

Review Pelanggan

Selain itu, saya nak anda terima laptop dalam keadaan selamat, cepat dan gembira dengan prestasi laptop yang laju

warranty lama

Setiap servis yang kami buat disertakan dengan warranty untuk melindungi hak anda.

Jadi, kalau berlaku kerosakan spare part dalam tempoh warranty, kami akan ganti dengan yang baru. Buat apa bayar lebih. Kan?

Warranty berbeza untuk setiap servis. Bermula dari 1 minggu hingga 5 bulan untuk memastikan anda ‘worry free’.

servis cepat

Technician FR dah dilatih dan mempunyai pengalaman luas dalam bidang repair laptop. Jadi mereka boleh siapkan laptop anda dalam tempoh masa yang dah ditetapkan.

Supaya anda boleh guna semula laptop anda secepat mungkin dan siapkan semua kerja yang tertangguh.

Tak ada lah kena marah dengan boss sebab lambat sangat kerja siap.

kepuasan pelanggan 100% keutamaan kami

Kami pastikan anda gembira dengan servis FR.

Dari segi kualiti spare part, masa anda menunggu dari mula repair hingga siap dan keadaan laptop selepas repair.

Jika anda tak berpuas hati dengan kualiti servis kami…

Kami akan ambil semula spare part yang dah diganti dan kembalikan wang anda 100% tanpa soal.

after sales service selepas laptop siap

Kami ingin pastikan anda betul-betul berpuas hati dengan condition laptop selepas repair.

Kalau ada apa-apa aduan, masalah atau soalan berkaitan laptop, kami akan ambil tindakan segera untuk selesaikannya.

Jika perlu, runner kami akan ke tempat anda untuk troubleshoot (in case kalau ada).

Tak perlu lah anda serabut kepala dengan masalah remeh seperti ini.

S.O.P yang ketat untuk mengelakkan penipuan

Kami akan cek kerosakan laptop depan customer, cek condition laptop secara overall, bagi harga on the spot berdasarkan kerosakan yang dialami. Tiada kos tersembunyi.

Jadi anda jelas apa yang rosak dan spare part yang perlu diganti (kalau ada). Kami telus dengan anda supaya anda tak rasa tertipu.

Banyak kes di tempat lain di mana barang tak rosak dan tak perlu repair dikatakan rosak dan pelanggan terpaksa keluar duit lebih.

Layanan staff yang mesra

Supaya anda selesa berurusan dengan kami.

Anda boleh bertanya apa sahaja berkaitan masalah laptop & kami gembira untuk selesaikannya bagi pihak anda dengan memberikan respon yang pantas.

Kami faham betapa pentingnya laptop dalam hidup anda. Kerana kami juga pengguna laptop seperti anda yang perlukan penyelesaian segera.

Data / File dalam laptop selamat

Semua data dalam hard disk tidak akan diusik sepanjang laptop sedang dibaiki.

Selepas laptop siap dibaiki, anda boleh akses semua file dalam laptop seperti biasa dan teruskan kerja seperti biasa.

Sparepart ori laptop selamat

Kami tak akan usik bahagian laptop / spare part original.

Jadi anda tak perlu risau bila anda hantar laptop di FR. Selamat dan boleh dipercayai.

Service Pickup & Delivery a.k.a Runner

Kami akan collect laptop depan rumah @ pejabat anda. Bila dah siap, kami hantar semula.

Kos runner 100% kami tanggung. Anda hanya perlu set tarikh & masa dan tunggu runner kami sampai.

Tak perlu bazir minyak kereta, jimat duit, jimat masa, tak perlu hadap jem yang memenatkan dan tak perlu curi masa pejabat untuk hantar dan ambil laptop.

Klik 'Tempah Runner' Untuk Book Tarikh & Masa

Bila Mark Adam Guna Servis Runner FR...

2 BONUS Extra Untuk Semua Pelanggan FR

PERCUMA: FR Membership Card

Dengan membership card, anda akan terima rebate RM10 untuk servis yang seterusnya dan beberapa lagi keistimewaan lain.

Lucky draw bernilai RM500

Setiap pelanggan ada peluang yang sama untuk menang. Dah lah laptop elok, kalau ada rezeki boleh menang hadiah bernilai RM500.

Dah ready untuk servis / repair laptop supaya anda boleh sambung balik buat kerja, submit kerja on time, boss happy & anda happy?

Dapatkan promo code DISKAUN RM10 untuk semua jenis servis. Untuk pelanggan pertama sahaja.

Untuk claim promo code, klik 'Get Code' untuk whatsapp Cik Ain. Beliau akan bantu anda.

Servis yang kami tawarkan di FR Laptop Service

Format Clean / Backup

Kalau anda ada masalah laptop slow, selalu hang dan banyak virus.

Clean Dust

Untuk laptop kerap shutdown, panas melampau dan kipas bising.

Motherboard / Graphic

Skrin laptop gelap, tak boleh on atau kerap autoshutdown.

SSD / HDD

Nak laptop laju, upgrade ke SSD atau tukar Hard Disk baru.

Keyboard

Ada button tak boleh tekan? Kami ada penyelesaiannya.

Skrin Laptop

Skrin gelap, pecah atau ada garis yang mengganggu pandangan.

soalan lazim masalah laptop

Masalah laptop anda ni kemungkinan besar masalah hardware.

Sebelum tu anda boleh troubleshoot dahulu di rumah. On laptop anda dan sambungkan kabel vga@hdmi ke external monitor. Sekiranya keluar display pada external monitor, skrin laptop problem.

Kalau external monitor pun tak keluar display, problem datang dari motherboard @ graphic chipset.
Data-data ni ada dalam hard disk. Sekiranya hard disk anda masih dalam keadaan yang baik, data dalam hard disk masih boleh di akses.

Kalau nak guna urgent data tu, anda boleh cabut hard disk dan pasang ke external closure untuk dijadikan external hard disk.
Selalunya berpunca dari motherboard. Kemungkinan motherboard tu short-circuit dan komponen kat dalam rosak, terbakar dan sebagainya.
Cuba tukar power cord pada adapter tersebut atau pinjam charger kawan-kawan yang ok. Sekiranya masih tidak boleh on, berkemungkinan besar motherboard yang bermasalah.
Untuk masalah laptop boleh on 5 minit je dan terus padam, masalah berpunca daripada hardware.

Laptop tu guna graphic apa? AMD, nvidia, Intel? Kemungkinan besar masalah berpunca dari motherboard atau graphic chipset.
Dah lama tu, berapa tahun terbiar? Lama terbiar takut ada masalah lain.

Repair bergantung pada tahap kerosakan. Kalau tak teruk masih boleh dibaiki lagi. Spec laptop tu tinggi ke? Kalau spec laptop anda jenis lama, rasa tak bebaloi sebab spec rendah dan ada beberapa jenis spare part lama susah nak cari.
 
Tapi jangan risau, kami akan troubleshoot untuk anda dan tentukan sama ada kosnya tinggi atau pun tak.
Lama tak on laptop pun boleh jadi punca masalah. Cuba anda bayangkan kereta 2 tahun tak on, mesti susah nak start, ada rosak sana sini. Macam tu jugak dengan laptop.

Masalah gelap tu kena troubleshot masalah berpunca dari hardware mana. Motherboard @ skrin @ graphic chipset boleh jadi bermasalah.
 
Lagi satu dah lama tak on berkemungkinan ada masalah lain seperti windows ok ke tak, hard disk ok ke tak, sound ok ke tak dan lain-lain lagi. Jadi kene troubleshoot masalah.
Scroll to Top