apa yang anda perlu tahu tentang laptop?

Dapatkan info mengenai cara penjagaan laptop dan semua perkara yang berkaitan dengan laptop.

MACAM MANA NAK JAGA SKRIN?

Salah satu komponen yang penting untuk sesebuah laptop adalah skrinnya, Kerana dengan adanya skrin kita boleh gunakan komputer kita dimana-mana sahaja. Secara tak langsung, penjagaannya juga cukup penting. Jadi macam mana nak jaga skrin? Jom FR kongsinkan tips penjagaan skrin.

Baca Lagi »

APA YANG AKAN TERJADI JIKA KITA DELETE SYSTEM32???

Pernah tak anda lihat posting atau gambar yang mengatakan kalau anda delete System32, komputer anda akan menjadi lebih laju. Sebelum nak delete tu, jom kenali apa System32 ni.   Apa System32 ni? System32 adalah sebuah file Windows yang diperlukan oleh

Baca Lagi »

LAPTOP YANG MURAH AKAN MEMBAZIRKAN WANG DAN JUGA MASA ANDA

Ya, untuk kekalkan bajet yang rendah kita perlu beli laptop yang harganya dibawah bajet kita. Tapi, berbaloi ke? Sebenarnya tak, dengan laptop, kita akan habiskan masa yang cukup banyak, untuk buat kerja, mungkin sedikit gaming dan juga entertainment. Dan adakah

Baca Lagi »

ADAKAH KEYBOARD MEKANIKAL LAGI BAGUS??

Keyboard adalah salah satu peripherals komputer yang kita gunakan untuk taip dan main game ketika menggunakan komputer. Dua jenis keyboard yang popular adalah membrane yang biasanya lebih murah dan juga mekanikal yang dikategorikan sebagai mahal.   Membrane keyboard menggunakan lapisan

Baca Lagi »

CARA PENJAGAAN BATERI YANG MUDAH!

Kita seperti berada di dalam hubungan cinta/benci dengan bateri laptop kita, ia memberikan portability, tapi ia juga mengikat kita dengan jumlah bateri yang kecil dan juga prestasinya menurun semakin lama digunakan.   Kurangkan Charge Cycle. Setiap bateri akan ada limit

Baca Lagi »

PROGRAM-PROGRAM INI BUAT KOMPUTER ANDA JADI SLOW!

Bila kita dah biasa boot Windows laju, tetiba dia jadi perlahan sejak dua menjak ni, terasa jugak kan? Biasanya, yang slow ni disebabkan software-software yang suka makan process pada komputer kita.   1. Aplikasi Chat Aplikasi Chat seperti SKype dan

Baca Lagi »

APA BEZANYA ANTARA EDISI WINDOWS 7 NI?

Kita dah biasa dengar pasal Windows Starter, Home Basic, Home Premium, Professional, Enterprise dan Ultimate. Tapi, setiap edisi WIndows ini mempunyai tujuan dan penggunaan yang cukup berlainan.   Apa yang menjadikan edisi Windows ni lain-lain? Jom FR nak kongsikan Windows

Baca Lagi »

PATUT KE SAYA DOWNLOAD DRIVER DARIPADA NVIDIA?

Kebiasaannya gamer yang ada laptop yang menggunakan graphic chipset Nvidia akan download GeForce Experience dan aplikasi ini akan memperkenalkan update kepada version yang paling terkini yang sepatutnya meningkatkan performance graphic anda.   Kenapa? Sudah semestinya sebab nak dapatkan performance yang

Baca Lagi »

Laptop Anda Hang, Crash, Lembap? Performance Laptop Slow?

Windows atau operating system (OS) merupakan ‘jantung’ laptop. Kalau laptop canggih, spesifikasi tinggi tapi tak ada Windows, macam mana nak guna laptop tu. Betul tak?   Semua orang yang ada laptop termasuk saya, ada 1 perkara paling utama, paling penting yang kita semua nak

Baca Lagi »

Kedai Format Laptop Murah Di Cheras

Dengan zaman serba teknologi ini, laptop sudah menjadi satu keperluan untuk semua orang untuk siapkan kerja, mencari maklumat di Internet, mencari bahan hiburan, dan banyak lagi. Dan untuk sesetengah pengguna, mereka tidak tahu untuk mencari kedai repair laptop yang berbaloi

Baca Lagi »
Scroll to Top