Asus VivoBook Flip 14

Share on facebook
Share

 

Spesifikasi

  • Intel Core i5-7500U processor
  • Intel HD Graphics 620
  • 8GB memory
  • 1TB 5,400 RPM HDD
  • 14 inch screen with Full HD display
  • Intel Dual Band Wireless-AC 8265 with Bluetooth 4.1

 

Rekabentuk

VivoBook Flip 14 ini mempnuyai rekaan yang cukup cantik, dengan warna biru yang seakan-akan bersinar pada penutup dan ada logo Asus yang berkilap ditengah. Bingkai skrinnya pula berwarna hitam dan bahagian deknya berwarna kelabu yang sedikit gelap. Ia juga boleh dilipat sepenuhnya untuk menjadi sebuah tablet.

 

Skrin dan Bunyi

Touch screen yang ada pada VivoBook Flip ini bersaiz 14 inci dan ia mempunyai resolusi Full HD, dan ia memberikan warna yang cukup sharp dan juga terang.

Speakrnya yang berada pada bawah laptop pula memberikan bunyi yang kuat untuk memenuhi ruang bilik bersaiz sederhana. Kualiti audionya juga cukup jelas.

 

Keyboard dan Touchpad

Keyboard VivoBook Flip ini mengecewakan, ketika sedang menaip, ia boleh menyakitkan jari kerana keyboardnya melantun dengan lembut.

Touchpadnya cukup baik untuk digunakan, dan ia memberikan rasa yang solid ketika clicking.

 

Prestasi

Setelah buka pelbagai tab pada Chrome dan juga streaming, tiada masalah delay ataupun lag. Baterinya hanya boleh bertahan selama 5 jam dan charger perlu dibawa setiap masa untuk menambahkan semua bateri. Hard disk juga agak perlkahan, lebih baik menggunakan SSD untuk emndapatkan lebih speed.

Share on facebook
Share

Urgent nak repair laptop? Isi form di bawah. Cik Ain akan whatsapp anda dalam masa terdekat.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top